Az ingatlan eladás a 2008 – as válság óta egy negatív szempontú, felkapott témává vált. Egészen a tavalyi évig a devizahiteles problémától volt hangos a média. Az idei, 2016-os, év komoly váltást jelentett az ingatlanok eladása terén.  A Kormány azt kommunikálja, hogy a CSOK miatt, mások szerint egyéb gazdasági okok, vannak akik úgy gondolják demográfiai okok vezettek az ingatlanpiac jelenlegi fellendüléséhez. Mindegy is, az Ön számára az a fontos, hogy végre megélénkült a piac, aminek köszönhetően el fogja tudni adni lakását, esetleg nagyobb vagy kisebb lakásba házba költözhet, vagy akár megszabadulhat ingatlanhitelétől (az ingatlanhitel szó nem pontos meghatározás, itt olvashatja miért).

ingatlan eladás hatékonyan

ingatlan eladás hatékonyan

Az ingatlan eladás mint ügylet

Sokan azt gondolják, hogy ingatlant eladni bárki tud. Meghirdetem és már jönnek is a vevők! Ez akár lehet, hogy igaz is azért érdemes itt pár dolgot figyelembe venni:

  • Ez egy nagy értékű ügylet. Akár az Ön egész életének munkája van (vagy kölcsön esetén lesz) benne. Nem mindegy tehát, hogy hogyan bonyolítja le az ügyletet. Hogyan állítja be az árat, hogyan alkuszik meg az árban stb. Egy tévedés itt milliós összegeket jelenthet.
  • Az ingatlan adásvétel egy jogi ügylet.  Számos jogszabály, törvény, illetve kormányrendelet szabályozza az ingatlan adásvételi ügyletet, a szerződéstől, az ingatlannyilvántartáson át a kölcsönszerződésig.
  • Az ingatlan eladás egy marketing ügylet. A marketing az eladás művészete. Ezzel a témával van tele az internet, a könyvesbolt, egyetemen önálló szakon oktatják, rengeteg tanácsadó keres milliókat a témával, éppen azért mert nem könnyű dolog. Ismerni azokat az eljárásokat amelyek alapján sokeres mégis korrekt adásvételi ügyletet fog kötni az súlyos milliókba mérhető előnyt jelnt akár az eladó akár a vevő oldalon van.

Ha csak az itt említett pár dolgot átgondolja, beláthatja, hogy mégsem olyan egyszerű a dolog ha jól akarja csinálni. Sőt számtalan olyan, aprónak tűnő de hangsúlyos, dolgot kell még megemlítsünk amely ebbe a cikkbe már nem fér bele, de ezen az oldalon folyamatosan megjelentetjük az ingatlan eladás témában ide kapcsolódó cikkeinket amellyel hatékonyan és sikeresen fogja a saját ügyletét bonyolítani.

Mit adunk Önnek az ingatlan eladásához

A Magán Ingatlanpiac oldal azért jött létre, hogy segítsünk Önnek, hogy az ingatlan eladás a lehető leghatékonyabb legyen.

Olyan eszközöket adunk az Ön kezébe, amelyek segítik az ingatlan eladásban vagy az ingatlan vételben. Olyan praktikákra gondoljon, mint például:

  • Hogyan érdemes meghatározni az ingatlan eladásnál az árat?
  • Hogyan tud megfelelő fényképeket készíteni az eladó ingatlanról?
  • Hogyan írja meg röviden tömören, mégis hatékonyan az ingatlanhirdetés szövegét?
  • Mire figyeljen vevőként amikor ingatlant akar vásárolni?

Csak párat soroltam itt fel azok közül a témák közül amiről ezen az oldalon folyamatos információkat kaphat.

Szeretne értesülni az ingatlan eladás témához kapcsolódó cikksorozat következő bejegyzéséről? Itt kérje a folytatást!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..